Gevelreiniging

Het allereerste wat men van een gebouw ziet is de gevel. Dat moet gelijk het visitekaartje vormen van het bedrijf! Maar in veel gevallen worden gevels door graffiti ontsierd of zijn deze door luchtverontreiniging en weersinvloeden dermate aangetast, dat van een visitekaartje nauwelijks nog sprake is!!. 
Niet alleen bovengenoemde oorzaken geven de gevels een slechte uitstraling, maar in de dagelijkse praktijk zijn diverse vormen van schade aan gevels te zien, die voortkomen uit de toepassing van onjuiste reinigingstechnieken. Daarbij ontbreekt het dikwijls ook aan een goed begrip van de chemische en fysische eigenschappen van de vervuiling, de toe te passen reinigingsmiddelen en ondergrond.

Ondeskundige of onjuiste reinigingstechnieken zoals: stralen, chemisch reinigen en warm of koud hogedruk waterspuiten, lijken effectief doordat ze een dun laagje van de ondergrond en daarmee de vervuiling verwijderen. Maar deze manier van gevelreinigen brengt in alle gevallen direct of op langere termijn onherstelbare schade toe aan de gevelmaterialen. Lees meer.


Schadevrij Gevelreinigen

Een juiste reiniging is gebaseerd op het los maken van de vervuiling van de ondergrond zonder ook maar iets van het oorspronkelijke gevelmateriaal weg te nemen.

Schadevrij reinigen

S.M.B. bv  heeft zich gespecialiseerd in het schadevrij reinigen van geveloppervlakken. De door ons bedrijf toegepaste reinigingssystemen masseren het vuil uit de poriën van de stenen en voegen, zonder iets van het oorspronkelijke materiaal weg te nemen.

Voor het reinigen van gevels beschikt ons bedrijf over vier verschillende systemen:

 

Het schadevrij S.M.B. Wervelreinigingsysteem
Bij deze methode wordt het vuil uit de poriën van de gevel gemasseerd zonder iets van het oorspronkelijke gevelmateriaal te verwijderen (0,3 bar). Door deze unieke milieubewuste werkwijze blijven de stenen en voegen in tact. Hierdoor ontstaat een schoon en schadevrij resultaat.

Het schadevrij S.M.B. Stoom-Snij-Systeem
De gevel wordt zonder hoge druk gereinigd met droge stoom van circa 190°C. De methode frist de gevel op, maar het zal bepaalde vervuiling, zoals lood en zink, niet volledig verwijderen. De bakstenen en voegen worden door deze reinigingswijze echter niet aangetast. Dit systeem is in veel gevallen ook geschikt voor het verwijderen van diverse verfsoorten van steenachtige ondergronden.

Het schadevrij S.M.B. Dubbele Venturi-Systeem
Deze methode werkt met een granulaat en is door zijn fijne afstelmogelijkheden geschikt voor het verwijderen van verf van bijvoorbeeld betonnen gevelelementen, of van verzinkt staal zoals balkonhekken.

Het S.M.B. Mechanisch - Fysisch reinigingssysteem
De gevel wordt met water onder aangepaste druk gereinigd ter voorbereiding van het aanbrengen van nieuwe voegen of voor het hydrofoberen. Voor het aan te brengen systeem is een goede hechting en penetratie, dus een schone ondergrond, een vereiste. Stof, mos en algen moeten worden verwijderd en de poriën van het gevelmateriaal moeten geopend worden. Hier wordt uiteraard de druk zo afgesteld dat de ondergrond niet wordt beschadigd.
Voor het aanbrengen van pleisterwerk is een schone en vooral ruwe ondergrond een vereiste voor een goede hechting. Hier zal een snijdende norzle, met een hoge druk worden gebruikt.
Afhankelijk van het beoogde resultaat past S.M.B. bv het technisch reinigen toe met drukken die instelbaar zijn van 10 tot 2800 BAR.

Wij adviseren u graag welk reinigingssysteem voor uw gevel het meest geschikt is. Onze gespecialiseerde en ervaren medewerkers zorgen ervoor dat uw gevel er weer voor lange tijd verzorgd uitziet!

Zo wordt uw gevel weer het vertrouwde visitekaartje van uw bedrijf!!