Totaal pakket partikulieren

Introductie 
De buitenzijde van een woning bepaalt voor een groot deel de uitstraling en  waarde ervan. Toch zijn invloeden van buitenaf, zoals zure regen, uitlaatgassen of chemische uitstoot,  verantwoordelijk voor de vervuiling van een gevel. Daarom is regelmatig onderhoud aan de verschillende gevelonderdelen van belang zodat schades en ernstige bouwkundige problemen voorkomen kunnen worden. Zo blijft het aanzien van uw waardevolle bezit ook voor de toekomst behouden.
S.M.B. bv  bestaat reeds 30 jaar en is van origine een schilders - en afwerkingbedrijf. Al ruim 18 jaar hebben wij een reinigingsafdeling. Wij bieden onze reinigingsdienst aan aan zowel gemeenten, woningbouwverenigingen, aannemersbedrijven, architecten als aan particulieren.
Wij begeleiden volledige gevelrenovaties, waarbij onze onderaannemers met zorg geselecteerd worden. Uiteraard voldoen de onderaannemers aan het hoge kwaliteitsniveau dat wij hanteren.
Ons personeel werkt volgens het VCA* veiligheidssysteem, is uitvoerig opgeleid en beheerst de diverse methoden en technieken. Dat geeft u de zekerheid van een goede en veilige uitvoering van de werkzaamheden.

Schadevrij en milieuvriendelijk wervelreinigingsysteem

Een juiste reiniging is gebaseerd op het los maken van de vervuiling van de ondergrond zonder ook maar iets van het oorspronkelijke gevelmateriaal weg te nemen.

 Partikulieren

De foto geeft duidelijk weer hoe schoon en tóch schadevrij een gevel kan worden.

S.M.B. bv  heeft zich toegelegd op het schadevrij en milieuvriendelijk reinigen van geveloppervlakken. Onze reinigingssystemen masseren het vuil uit de poriën van de stenen en voegen, zonder iets van het oorspronkelijke materiaal weg te nemen. Kortom, SMB staat garant voor schadevrij gevelreinigen.

Metsel en voegherstel
Door weer- en milieu-invloeden en gebrekkige detaillering kan de kwaliteit van het voegwerk en metselwerk in de loop der jaren minder worden. In veel gevallen is een complete gevelrenovatie dan de enig juiste oplossing. Hierbij dienen de volgende werkzaamheden te worden uitgevoerd:

 
  • Het oude voegwerk wordt geheel of gedeeltelijk verwijderd
  • De gevel wordt gereinigd.
  • Eventueel wordt het metselwerk hersteld.
  • Nieuw voegwerk wordt aangebracht.
  • De gevel wordt geïmpregneerd.

Bij het eventueel herstellen van het metselwerk is het in veel gevallen mogelijk kleine gebreken in voegen en stenen nagenoeg onzichtbaar te repareren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van minerale mortels die worden aangepast aan de specifieke eigenschappen en kleuren van de te repareren ondergrond.

Hydrofoberen van de gevel
Na reiniging is de gevel kwetsbaarder voor weersinvloeden, mos en algengroei. Daarom dient de gevel na zorgvuldige reiniging en herstelwerkzaamheden te worden gehydrofobeerd om nieuwe vervuiling te vertragen, mos en algengroei tegen te gaan, het voegwerk en metselwerk te beschermen en aantasting van beton te voorkomen.
S.M.B. bv  heeft de juiste middelen in het assortiment, waarmee uw gevels vele jaren beschermd kunnen worden.

In geval van graffiti  is het helaas zo dat de vermeende kunstenaar niet altijd zelf voor verwijdering zorgt. U zit dus uiteindelijk met een vervuilde gevel. Het is daarom, na het verwijderen van graffiti,  aan te bevelen een anti graffiti systeem aan te brengen met als doel:

 
  • Eenvoudigere reiniging in de toekomst mogelijk te maken.
  • De ondergrond te beschermen tegen schade door herhaald reinigen.
  • De “bevuiler” te ontmoedigen.

Beton herstel
Vaak gaan na verloop van jaren betonelementen zoals balkonbanden, vloeren en lateien ernstige betonschade vertonen. S.M.B. bv  kan deze elementen, na een technisch en esthetisch correct herstel, van een duurzame en fraaie coating voorzien.

Betrouwbaarheid
Voor een correcte gevelrenovatie is het van belang een deskundig bedrijf te selecteren die uw gevels met uiterste zorg behandelt, zodat uw gevel weer een lange tijd mee kan. De waarde en de kwaliteit van uw woning zal in belangrijke mate toenemen. S.M.B. bv heeft jarenlange ervaring en deskundig personeel. De werkzaamheden worden gegarandeerd vakkundig uitgevoerd.
Wij adviseren u graag over de systemen die voor uw woning het beste geschikt zijn.